راهنمای نویسندگان

قبل از ارسال مقاله در سامانه، از طریق گزینه "ارسال مقاله" در سامانه ثبت نام کنید. لازم است که آدرس ایمیل خود را به صورت کامل وارد نمایید (ایمیل شما به عنوان شناسه کاربری در نظر گرفته خواهد شد). در صورتی که قبلاً با یک آدرس ایمیل ثبت نام نموده‌اید، سامانه از پذیرش مجدد خودداری می‌کند. نویسندگان برای ارسال الکترونیک در محل فایل مقاله، نسخه اصلی مقاله را با فرمت Word 2007 وارد سیستم کنند. فایل را ترجیحاً با فرمت doc و با یک نام تک کلمه لاتین (مانند paper) ذخیره کنید.

همچنین در صورتی که رمز خود را فراموش کرده‌اید با انجام مراحل زیر می‌توانید آن را بازیابی کنید:

1- ابتدا روی گزینه کلمه عبور را فراموش کرده‌اید کلیک نمایید و همان آدرس ایمیل خود را وارد کنید.

 2- در این مرحله پیغام داده می‌شود که رمز جدید به شما اختصاص یافته است و یک ایمیل برای شما ارسال خواهد شد. برای فعال کردن رمز پس از مراجعه به ایمیل خود روی لینک موجود در ایمیل خود کلیک کنید. اگر لینک فعال نبود تمامی آدرس را کپی و در محل آدرس بار اینترنت وارد کنید. در این مرحله پیام تخصیص رمز جدید ظاهر می‌شود. این رمز برای ایمیل شما ارسال خواهد شد. پس از مراجعه به ایمیل خود رمز جدید را در اختیار خواهید داشت.

یادآوری

مقالاتی که فرمت مجله را رعایت نموده‌اند در صورت مناسب بودن برای داوری مستقیماً به دبیر و داور ارجاع می‌شوند. لازم به ذکر است در صورتی که مقاله‌ی ارسال شده در مرحله بازبینی اولیه مورد تایید قرار نگیرد، برای انجام اصلاحات به نویسنده مسئول بازگشت داده می‌شود. نویسنده باید پس از رفع نقص، مقاله تصحیح شده را دوباره ارسال نماید و از ارسال مقاله قبلی به صورت مقاله جدید خودداری نماید. بدون رعایت فرمت نگارش مقاله، داوری و اقدام بیشتر روی مقاله میسر نیست.

بازبینی: در صورتی‌که در ابتدا مقاله شما در اثر عدم تطابق با فرمت مجله رد شد یا در فرآیند داوری نیازمند اصلاحات بود، لازم نیست پس از اصلاح مقاله آن را دوباره در سامانه مجله ثبت و وارد کنید، بلکه وارد سیستم ارسال مقاله مجله شده، مقاله خود را پیدا کرده و تغییرات لازم را از آن پس اعمال کنید، از جمله بارگذاری فایل ورد تصحیح شده. بعد از پذیرش مقاله نیز تغییراتی لازم است که در پایین همین صفحه در بخش "بعد از دریافت پذیرش" آمده است.

*مهلت بازبینی 15 روز می‌باشد. عدم انجام آن در مهلت مذکور منجر به اختصاص کد جدید به مقاله و شروع دوباره فرآیندهای انجام شده خواهد شد.

راهنمای نگارش مقاله

حجم کل مقاله تایپ شده (شامل چکیده انگلیسی) حداکثر باید 15 صفحه باشد.

صفحه اول یا صفحه عنوان باید شامل عنوان، نام و نام خانوادگی نویسندگان به همراه سمت و آدرس پستی کامل، چکیده و واژه‌گان کلیدی فارسی باشد و در صفحه انتها نیز همه موارد ذکر شده به‌صورت لاتین قرار گیرد.

فونت‌ها به صورت زیر است:

عنوان مقاله: B Zar 18 Bold

سرتیتر چکیده و کلید واژه‌گان: B Zar 12 Bold

متن چکیده و واژه‌گان کلیدی: B Zar 12 و Times New Roman 10

سرتیترهای "مقدمه"، "مواد و روش‌ها"، "نتایج"، "بحث و نتیجه‌گیری"، تقدیر و تشکر و منابع: B Zar 14 Bold

برای تمام متن مقاله: B Nazanin 12 و Times New Roman 10 فاصله خطوط 1/15 باشد.
برای تمام متن داخل جدول‌ها: B Nazanin 11  و Times New Roman 10

برای عنوان همه جدول‌ها و شکل‌ها: B Nazanin 10 Bold  و Times New Roman 10 Bold

برای تمام فهرست منابع: B Zar 12 و Times New Roman 10

در نمودارها و جداول از کلمات و اعداد انگلیسی استفاده نکنید و اعداد فارسی باشند. اعداد اعشاری فارسی را با اعشار از هم جدا کنید نه با نقطه یا ویرگول. در صورت لزوم استفاده از اعداد اعشاری انگلیسی این اعداد با نقطه اعشاری می‌شوند.

منابع انتها شماره گذاری لازم ندارد.

شکل‌ها و نمودارهایی که از سایر نرم افزارها مانند اکسل کپی پیست می‌شوند در صفحه آرائی به هم می‌ریزند باید به شکل مناسب و به صورت تصویر منتقل کنید.

نکات ضروری

رعایت دستورالعمل زیر در نگارش مقاله‌هایی که برای چاپ به مجله پژوهش‌های نوین آبزیان ایران ارسال می‌گردد ضروری است:

  1. نوع مقاله

مقاله‌های پژوهشی مرتبط با هر یک از زمینه‌های شیلات و آبزیان که به زبان فارسی نوشته شده و برای نخستین ‌بار منتشر می‌شود برای چاپ مورد بررسی هیئت تحریریه مجله قرار خواهد گرفت و در اولویت قرار دارند (حداکثر تعداد صفحات مقاله 15 صفحه باشد). همچنین این نشریه مقالات پژوهشی را به عنوان یافته علمی کوتاه نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.

فرستنده مقاله به عنوان نویسنده مسئول در نظر گرفته می‌‌شود و کلیه مکاتبات و اطلاع‌‌رسانی‌‌های بعدی با ایشان صورت می‌‌گیرد.

سه فایل اصلی که هنگام ثبت مقاله حتما باید ارسال گردد:

- فایل اصل مقاله (بدون مشخصات نویسندگان)

- فایل مشخصات نویسندگان

- فایل تعهدنامه-عدم تعارض منافع برای دریافت این فایل کلیک کنید

 

2. روش نگارش

برخی نکات ضروری در نگارش متن مقاله

- اگر در آخر یک جمله پرانتز و یا کروشه‌ای ظاهر شود، نقطه‌ی آن جمله پس از پرانتز یا کروشه می‌آید. 

- نقاط مکث در جملات با علامت ویرگول مشخص شوند.

- نقطه‌ها، ویرگول‌ها و غیره به حرف ‌قبل از خود می‌چسبند و پس از آن‌ها یک فاصله ‌خالی لازم است.   

- از اظهارات گنگ و کلی پرهیز شود.

- در کلماتی از قبیل ”می‌شود“، ”برمی‌گردد“ و غیره نباید قسمتی مثل ”می“ را آخر یک سطر و قسمت بعدی، یعنی ”شود“ را اول سطر بعدی نوشت. به ‌علاوه حروف اضافه نظیر به، می و غیره بدون اتصال به کلمات متعاقب خود تایپ می‌شوند مانند می‌شود، ‌به صورت، به ترتیب و غیره.

- فاصله بین دو سطر به صورت یک فاصله‌ای (single) یک سانتی‌متر انتخاب شود.

- رعایت فاصله حاشیه‌ها برای تایپ مطالب مقاله از همه حواشی 2/5 سانتی‌متر باشد.

- شروع هر پاراگراف دارای نیم سامتی‌متر فرورفتگی باشد.

- بین هر تیتر و پاراگراف قبل از آن یک سطر فاصله قرار داده شود.

در سراسر مقاله از گذاشتن فضا (Spacing) در قبل و بعد از تیترها و پاراگراف‌ها خودداری کنید (قابل تنظیم از منوی Paragraph در نرم افزار Word).

برای گذاشتن علامت ممیز فارسی فقط  از / استفاده کنید (از "." استفاده نشود).

  • صفحه عنوان

صفحه اول یا عنوان باید شامل عنوان، نام و نام خانوادگی نویسندگان به همراه سمت و آدرس پستی کامل، چکیده و واژه‌گان کلیدی فارسی باشد و در صفحه انتها نیز همه موارد ذکر شده به‌صورت لاتین قرار گیرد.

نام نویسنده‌ای که مسئول مکاتبه است باید با درج * در انتهای نام خانوادگی و همچنین درج * در ابتدای آدرس نویسنده مسئول مکاتبه مشخص شده باشد. تلفن، فاکس و ایمیل نویسنده مسئول مکاتبه باید پس از آوردن آدرس پستی او نیز ارائه شود. با گذاشتن شماره نظیر 1 بر انتهای نام خانوادگی هر نویسنده و مجددا قرار دادن همان شماره بر ابتدای آدرس نویسنده به همان صورت (مثلاً 1)، آدرس هر فرد را مشخص گردد. تاکید می‌شود در فایل اصلی مقاله که برای داوران ارسال می شود نباید این موارد موجود باشد.

 

  • چکیده
    چکیده باید مجموعه فشرده و گویایی از مقاله، با تاکید بر تشریح مسئله، روش کار و نتایج بوده و در حدود 15 سطر  (حدود 300 تا 400 کلمه) باشد.
  • واژه‌گان کلیدی (تعداد 4 تا 6 کلمه)

بلافاصله بعد از عبارت "واژه‌گان کلیدی" علامت : را قرار دهید. حداکثر 6 واژه‌ کلیدی درباره موضوع مورد پژوهش در انتهای چکیده ارائه شود.

  • مقدمه

مقدمه باید با طرح و بیان مسئله و مرور پژوهش‌های انجام شده و جمع‌بندی آنها هدف پژوهش را توجیه کند. هدف و یا ضرورت انجام مقاله را در انتهای بخش مقدمه ذکر نمایید.

  • مواد و روش‌ها

بایستی مواد و وسائل به کار رفته، شیوه اجرای پژوهش، طرح آماری و روش‌های ارزیابی توضیح داده شود.

  • نتایج

تمامی نتایج کمی و کیفی به‌دست آمده در این قسمت ارائه گردد. در صورت نیاز می‌توان موضوعات را طبقه‌بندی نمود و از جدول و شکل استفاده کرد. جداول و شکل‌ها باید در اولین مکان، بعد از جایی که در متن به آن‌ها ارجاع شده است، قرار داده شوند.

* نمودار و نقشه

برای ترسیم نمودار می‌توانید از نرم افزار Excel استفاده نمایید و آنها را مستقیماً در محل خود در فایل Word قرار دهید. در اطراف نمودارها کادر قرار ندهید. در درون نمودار Excel خطوط افقی نیز توسط نرم افزار ایجاد می‌گردد که حتی المقدور آن‌ها را نیز حذف کنید.

از قرار دادن تیتر به طور مستقیم با استفاده از نرم افزار Excel روی نمودار خودداری کنید. هر نمودار باید تیتر تایپ شده در فایل Word داشته باشد که در زیر آن واقع شده و در انتهای تیتر نقطه قرار گرفته باشد. هر شکل باید با شماره در متن ذکر شود مثلاً شکل 1.

می‌توانید نمودارها و شکل‌ها را با فرمت TIFF تهیه نموده و در درون فایل Word مربوط به مقاله در محل مورد نظر قرار دهید. برای این منظور لازم است که نمودارها و تصاویر با فرمت TIFF با درجه تفکیک (resolution) حداقل 300 باشند. در صورتی‌که با این درجه تفکیک کیفیت نمودارها و تصاویر کافی نبود، از درجه تفکیک‌های بالاتر استفاده کنید.

در بسیاری از موارد دیده می‌شود که نویسندگان نقشه محل نمونه‌برداری خود را با کپی کردن از نرم افزار Google Earth و پیست (paste) نمودن آن در متن مقاله شرح داده اند. کیفیت تصویر محل نمونه برداری به دست آمده از این روش در هنگام چاپ مقاله واضح نخواهد بود. می توان با استفاده از نرم افزار ArcGIS تصویری شماتیک تهیه کرد که دارای چهار خصوصیت زیر باشد: 1. محل نمونه برداری که به صورت واضح روی تصویر مشخص شده باشد، 2. نقشه دارای مقیاس باشد، 3. شمال جغرافیایی در آن وجود داشته باشد و 4. طول و عرض جغرافیایی در آن دیده شود.

حداکثر فضای هر صفحه از مجله 220 × 180 میلی متر است. بنابراین بزرگترین تصویر و نمودار، در صورت لزوم، نمی‌تواند سایزی بزرگتر از این ابعاد داشته باشد.

  • جدول‌ها

برای ترسیم جدول‌ها از خطوط عمودی استفاده نکنید و سایز (قطر خطوط) را  0/5pt قرار دهید. جدول باید دارای جهت راست به چپ باشد. تیتر جدول در بالای جدول قرار گرفته و در انتها نقطه ندارد.

  • بحث و نتیجه‌گیری

با توجه به هدف و یافته‌های سایر پژوهش‌ها، نتایج به دست آمده تجزیه و تحلیل و درباره آن بحث و نتیجه‌گیری می‌شود. نگارنده در همین قسمت می‌تواند پیشنهاد‌های لازم را ارائه کند. از تکرار مقدار زیادی از نتایج در این قسمت خودداری کنید.

  • تقدیر و تشکر

توصیه می‌شود در انتهای مقاله به طور مختصر مراتب سپاس‌گزاری از افرادی در انجام پژوهش موثر بوده و همکاری داشته‌اند بدون درج آدرس شغلی آورده شود.

  • منابع

الف- مشخصات منابع فارسی

  • مشخصات کتاب

محمدی، ح. و هاشمی، س.ا.ر.1400. پویایی‌شناسی جمعیت و ارزیابی ذخائر ماهیان. انتشارات دانشگاه کردستان. 170 صفحه.

  • مشخصات مقاله در مجله

غیاثی. ف.، میرزرگر، س.س.، سالار آملی، ج.، باهنر، ع. و ابراهیم‌زاده موسوی، ا. 1389. مطالعه پارامترهای خونی و بیوشیمی سرمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) متعاقب مواجهه با غلظت کم کادمیوم. مجله تحقیقات دامپزشکی. 65: 66 -61.

  • مشخصات مقاله در همایش

زارعی، ر.، محمدی، ح.، بهرامی کمانگر، ب.، قادری، ا.، کریمیان، ع.، مولودی، ف. و پیروزی، ل. 1400. دهمین کنگره بین‌المللی زیست‌شناسی ایران، 11-9 شهریور ماه 1401، شهرکرد، ایران.

  • مشخصات پایان‌نامه

عابدینی، ب. 1401. ساخت و استفاده از دانه‌های بنتونیت-آلژینات محتوی نانو ذرات کلینوپتیلولیت و نانو ذرات دی‌اکسید سیلیس به‌منظور حذف ترکیبات نیتروژنی از سامانه پرورش ماهی. دانشگاه کردستان. 64 صفحه.

ب مشخصات منابع غیر فارسی

  • کتاب

Iwama, G.K., Pickering, A.D., Sumpter, J.P. and Schreck, C.B. 1997. Fish Stress and Health in Aquaculture. University Press, Cambridge, 278 p.

فصلی از کتاب:

Poesen, J., Vandekerckhove, L., Nachtergaele, J., Oostwoud Wijdenes, D., Verstraeten, G. and van Wesemael, B. 2002. Gully erosion in dryland environments. In: Bull, L.J., Kirkby, M.J. (Eds.), Dryland Rivers: Hydrology and Geomorphology of Semi-Arid Channels. Wiley, Chichester, UK. pp 229-262.

مقاله در مجله (نام مجله کامل باشد)

 

  • پایان‌نامه:
  • Maleri, M. 2011. Effects of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) cage culture on Western Cape irrigation reservoirs. Doctor of Philosophy in the Faculty of AgriSciences at Stellenbosch University. 296 p.

گزارش:

  • Leatherwood, S. 2001. Whales, dolphins, and porpoises of the western North Atlantic. U.S. Dept. of Commerce. Report number: 63, 190 p.

صفحه وب: